Topic: Hi Guys, Here is my problem. I have just bought another 20V Blacktop a

Hi Guys, Here is my problem. I have just bought another 20V Blacktop about 2 weeks ago and hardly driven since i purchased it with a few engine problems.

Items fixed were, engine mountings, cam seals, cam belt, tensioner,  crank pulley, wheel bearings. All of the above is fixed and working properly.

But, for some reason i feel the car is very sluggish, as i owned a 20v before and the power is a bit different. It does have an exhaust system on it and it makes more noise rather then moving lol.

Could this have an effect on the speed on top end and on  take off ? Or should i look elsewhere for the problem ? Also just noticed that it has a flat spot which came just once while driving today.

Where should i start first?

Thanks Guys.

Re: Hi Guys, Here is my problem. I have just bought another 20V Blacktop a

Toyota Saint wrote:

Hi Guys, Here is my problem. I have just bought another 20V Blacktop about 2 weeks ago and hardly driven since i purchased it with a few engine problems.

Items fixed were, engine mountings, cam seals, cam belt, tensioner,  crank pulley, wheel bearings. All of the above is fixed and working properly.

But, for some reason i feel the car is very sluggish, as i owned a 20v before and the power is a bit different. It does have an exhaust system on it and it makes more noise rather then moving lol.

Could this have an effect on the speed on top end and on  take off ? Or should i look elsewhere for the problem ? Also just noticed that it has a flat spot which came just once while driving today.

Where should i start first?

Thanks Guys.

Since your cambelt was replaced, check your cam timing, then do a compression test to check the health of your motor
if you still not happy, run a diagnostics to check for any errors, lastly replace your o2 sensor (at w.o.t your o2 does not read so ignore this if you going flat out and feel that it has no power)